Sluiten

Woningverzekeringen

Welke woningverzekeringen zijn er?

Voor jouw eigen woning kan je verschillende woningverzekeringen afsluiten, zoals een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Ondanks dat een woningverzekering meestal wettelijk niet verplicht is, behalve bij sommige huurcontracten, is een woningverzekering wel aan te raden om verschillende gevaren, zoals brandschade, te dekken.

Bouwverzekering

Ga je bouwen? Dan ga je een leuke maar ook spannende tijd tegemoet, want bij een bouwproject loop je veel risico’s, zoals beschadigingen door regen of storm of diefstal van bouwmaterialen. Voor een woning of bedrijfspand in aanbouw kan je een speciale bouw verzekering afsluiten. Daarnaast wordt er verschil gemaakt tussen verzekeringen voor particulieren die in eigen beheer bouwen of verbouwen en bouwbedrijven die als ondernemer risico’s af willen dekken.

Welke bouw verzekering er voor jou het meest geschikt is en bij welke verzekeraars je terecht kunt, zetten we graag voor je op een rijtje. 

Brandverzekering

Jaarlijks ontstaan er veel woningbranden, met alle gevolgen van dien. Brandschade is verzekerd in jouw inboedel- of woningverzekering. Je hoeft dus geen aparte brandverzekering af te sluiten. Bij jouw inboedel- of woningverzekering is over het algemeen ook de schade verzekerd veroorzaakt door hitte, bluswater, roet- of rookontwikkeling en ontploffing. Brand die je met opzet hebt veroorzaakt wordt niet vergoed door een brandverzekering.

Recreatiewoning

Net zoals je jouw eigen huis goed wilt verzekeren, zo wil je ook een tweede woning goed verzekeren. Want ook bij een recreatiewoning wil je goed verzekerd zijn tegen schade. Veel hypotheekverstrekkers verplichten je zelfs een opstalverzekering af te sluiten als je financiering voor een recreatiewoning aanvraagt.

Inboedelverzekering

Diefstal, inbraak, brand, bliksem, storm, het kan iedereen overkomen. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in jouw huis goed verzekerd. Onder de inboedel vallen alle spullen in jouw huis en tuin die niet aan jouw woning vastzitten maar eenvoudig te verhuizen zijn. Met de juiste dekking heb je recht op het volledige schadebedrag.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering is jouw woning tegen schade verzekerd, bijvoorbeeld tegen stormschade en schade door inbraak, brand of diefstal. Vaak verplicht de hypotheekverstrekker je een opstalverzekering af te sluiten als je een eigen woning koopt. Door een opstalverzekering kan je na een storm of overstroming de schade snel afhandelen en weer snel van jouw woning genieten.

Klaar om samen met ons jouw geluk te regisseren?