x
Sluiten

Goed verzekerd op reis met de juiste reisverzekering

Reisverzekeringen

Wat voor reisverzekering is het beste voor jou?

Of je nu regelmatig een weekendje weg gaat of af en toe een verre reis maakt, zowel in Europa als wereldwijd, met de juiste reisverzekering kan je ontspannen op reis gaan. Je weet dat je goed verzekerd bent, mocht er onverwachts iets gebeuren. Je kunt ervoor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten, enkel voor de vakantie die op stapel staat, of een doorlopende reisverzekering waarbij je voortdurend verzekerd bent. Daarnaast kan je kiezen voor een dekking in Europa of wereldwijd.

Benieuwd wat voor jou de beste keuze is? Neem dan contact op met jouw gelukregisseur van b'e Financieel Fit!

Doorlopende reisverzekering

Je gaat goed verzekerd op reis met een doorlopende reisverzekering. Je bepaalt zelf voor hoeveel personen, voor welk verzekerd bedrag en welk werelddeel je een verzekering wilt afsluiten. Voor een onbeperkt aantal vakanties per jaar ben je verzekerd voor schade en hulpverlening tijdens jouw vakanties. Om jouw reizen nog onbezorgder te maken, kan je een doorlopende reisverzekering aanvullen met een doorlopende annuleringsverzekering of een dekking voor medische kosten. zo heb je nergens omkijken naar. 

Let op! Sporten zoals winter- en duiksport moeten vaak extra verzekerd worden onder een reisverzekering. Deze worden meestal niet standaard meeverzekerd.

Annuleringsverzekering

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor je jouw reis moet annuleren. Met een passende annuleringsverzekering krijg je de annuleringskosten van jouw reis vergoed, zoals tickets en accommodatie. Ook als je jouw reis moet afbreken omdat je eerder naar huis moet door bijvoorbeeld een sterfgeval in de familie of als je meer dan acht uur vertraging hebt, heb je in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Dit verschilt natuurlijk per annuleringsverzekering en is afhankelijk van de voorwaarden. 

Doorlopende annuleringsverzekering

Is er nu wel of niet een annuleringsverzekering bij onze reis afgesloten? Met een doorlopende annuleringsverzekering kan hier geen twijfel meer over ontstaan. Je weet zeker dat je annuleringsverzekering hebt lopen, mocht je jouw reis onverhoopt moeten annuleren. Doordat u de annuleringskosten vergoed krijgt, zoals de kosten voor de tickets, de accommodatie en de reisorganisatie, kan je jouw reis op een later moment alsnog door laten gaan zonder dubbele kosten te hebben. 

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering kan je afsluiten voor één vakantie in binnen- of buitenland. Deze tijdelijke annuleringsverzekering verzekert je voor annulering, vertraging of reisonderbreking. Ook bij last-minute reizen kan je in veel gevallen nog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Het is al vervelend genoeg als jouw reis niet doorgaat. Door een annuleringsverzekering af te sluiten voorkom je ook nog eens de financiële tegenslag.

Kortlopende reisverzekering

Ga je niet heel regelmatig op vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering een goed alternatief voor een doorlopende reisverzekering. Je betaalt dan alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk op reis bent. Voor iedere vakantie of weekendje weg kan je een nieuwe kortlopende reisverzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade en hulpverlening tijdens de vakantie. Zo kan je onbezorgd op reis gaan!

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

Weten welke reisverzekering het beste past bij jouw wensen?

Neem contact met ons op!