Sluiten

Levensverzekeringen

Er zijn verschillende soorten levensverzekeringen, bijvoorbeeld een levensverzekering die een bepaald bedrag uitkeert bij overlijden van de verzekerde, waardoor jouw nabestaanden de kosten voor bijvoorbeeld de uitvaart of hypotheek na jouw overlijden kunnen betalen, of een verzekering waarmee je voor toekomstige doelen kunt sparen, bijvoorbeeld een aanvulling op jouw pensioen.

Op onze website krijg je al een goed beeld van de verschillende levensverzekeringen die er zijn. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden en advies op maat krijgen? Maak dan vrijblijvend een afspraak!

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een levensverzekering waarbij op een vooraf afgesproken datum een bepaald bedrag uitgekeerd wordt. Je betaalt hiervoor maandelijks of jaarlijks premie. Een kapitaalverzekering wordt vaak tegelijk met een hypotheek afgesloten om op een later moment de hypotheekschuld of een deel ervan af te kunnen lossen of van het gespaarde bedrag een dure studie te betalen.

Een kapitaalverzekering kan een spaar- of beleggingsverzekering zijn. Welke vorm het beste bij je past zoeken wij graag samen met jou uit. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken wij graag jouw wensen, beantwoorden wij jouw vragen en geven wij je een uitgebreid advies. 

Overlijdensrisicoverzekering

Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt een vooraf afgesproken bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Door deze verzekering weet je zeker dat je jouw nabestaanden financieel goed achterlaat als je overlijdt. Met het bedrag kunnen zij bijvoorbeeld de hypotheek blijven betalen. Bij sommige hypotheekverstrekkers is het verplicht een overlijdensrisicoverzekering gelijktijdig met het afsluiten van de hypotheek af te sluiten.

Je hebt de keuze uit een overlijdensrisicoverzekering waarbij de premie tijdens de looptijd van de verzekering gelijk blijft of een lineair dalende verzekering waarbij het verzekerde bedrag jaarlijks met hetzelfde bedrag afneemt. 

Spaarhypotheek-

verzekering

Een spaarhypotheekverzekering is een kapitaalverzekering die onderdeel is van een spaarhypotheek. Aan het einde van de verzekering krijg je een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd. Overlijdt je voor deze datum, dan wordt het bedrag uitgekeerd wat je speciaal hiervoor afgesproken hebt. De spaarhypotheekverzekering kan alleen in combinatie met de spaarhypotheek afgesloten worden om daarmee (een deel van) de hypotheek af te lossen. Starters kunnen geen spaarhypotheek meer afsluiten. Heb je nu een spaarhypotheek, dan kan je deze bij een verhuizing wel meenemen of omzetten in een bankspaarhypotheek.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van jouw begrafenis of crematie. Je betaalt daarvoor maandelijks een premie. Zo neem je jouw nabestaanden deze zorgen uit handen. Met het bedrag dat uitgekeerd wordt kunnen zij de uitvaart naar wens invullen. Een uitvaartverzekering maakt deel uit van de levensverzekeringen.

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

Meer weten?

Wij helpen u graag verder onder het genot van een vrijblijvende kop koffie