Sluiten

DGA Pensioen

Zorgen voor later

Ben je directeur-grootaandeelhouder (DGA)? Dan moet je zelf voor pensioen zorgen. Er wordt namelijk geen pensioen opgebouwd vanuit een organisatie dus moet er geregeld worden dat je vanaf de pensioendatum een inkomen hebt. Als DGA ontvang je uiteraard wel AOW en brengt je onderneming bij verkoop vaak ook een goed bedrag op, maar dit is niet altijd voldoende om na je pensioen comfortabel van te kunnen leven. Er zal dus moeten worden gekeken wat voor de beste optie is om je pensioen fatsoenlijk te regelen. Eigen beheer pensioen is sinds juli 2017 afgeschaft dus zijn de opties beperkt.

Pensioen opbouwen met banksparen

Je kunt extra vermogen opbouwen met een lijfrenterekening of een -verzekering waarmee je privé spaart voor een aanvulling op je pensioen of een combinatie met beleggen.

Pensioen opbouwen in pensioenregeling

Advies over je inkomen voor later

Wil je advies over je inkomen voor later? In een gratis oriëntatiegesprek bepalen we samen welke vorm van advies bij jou past.

Wie bepaalt wanneer jij als DGA met pensioen gaat?

De pensioenleeftijd (dus niet de pensioen richtleeftijd) bepaal je zelf. Dus je bouwt kapitaal op in je DGA-pensioen regeling. Die pensioenregeling zal een eind leeftijd vermelden. In de meeste gevallen zal die pensioenregeling een pensioen richtleeftijd aangegeven van 68 jaar. Maar als je besluit om op 64 jaar met pensioen te gaan dan kan niemand je tegenhouden. Het tot dan opgebouwde pensioenkapitaal gebruik je op dat moment voor de aankoop van je pensioenuitkeringen.

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

Meer over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op!