Sluiten

Cyberrisico's voor ondernemingen

Heeft u ooit nagedacht over de digitale risico's die u met uw onderneming loopt? Bedrijven worden steeds digitaler, digitale risico's worden hierdoor steeds meer een belangrijk onderwerp om over na te denken.

Wat voor risico’s loop ik?

Digitale risico’s worden helaas vaak onderschat. Mensen hebben de overtuiging dat niemand in hun organisatie op een verkeerde link zal klikken of een verkeerd document doorstuurt naar een klant. In de praktijk gebeurt dit echter vaker dan je zou verwachten en het kan grote gevolgen voor de organisatie hebben.

Enkele praktijkvoorbeelden van cyberrisico's zijn in één document opgesomd. Klik op de downloadknop voor inzage.

Wat kan ik doen om mijn digitale risico’s in te perken?

Er zijn verschillende handelingen die u kunt uitvoeren om uw organisatie te beschermen tegen moderne digitale risico’s. Namelijk:

Breng uw mensen op de hoogte van de risico’s en leid ze op om phishing mails te herkennen, schaf een goede beveiligingsoplossing aan voor uw systeem, zorg voor sterke wachtwoorden die regelmatig veranderd moeten worden en maak tenslotte een risicoscan om te ontdekken of uw organisatie een cyberincident kan voorkomen.

Cyberverzekeringen zijn hét hulpmiddel tijdens en na een digitaal incident. Zij dekken niet alleen uw eigen schade, maar ook schade die door het cyberincident is veroorzaakt bij derden. Verder helpen zij om tijdens een incident de schade te kunnen beheersen door middel van juridisch advies, forensische ICT diensten, het opzetten van goede communicatie naar derden, het bevriezen van kredieten, etc.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, echter dit is helaas niet altijd mogelijk. Graag gaan wij met u in gesprek of een cyberverzekering wellicht een oplossing is voor uw onderneming.

Klaar om uw onderneming te beschermen?

Neem dan contact met ons op. Wij kunnen er samen voor zorgen dat uw onderneming goed voorbereid is!