Sluiten

Is jouw onderneming goed beschermt?

Cyberrisico's voor ondernemingen

Cyberrisico's voor ondernemingen

Heb je ooit nagedacht over de digitale risico's die je met jouw onderneming loopt? Bedrijven worden steeds digitaler, digitale risico's worden hierdoor steeds meer een belangrijk onderwerp om over na te denken.

Wat voor risico's loop ik?

Digitale risico's worden helaas vaak onderschat. Mensen hebben de overtuiging dat niemand in hun organisatie op een verkeerde link zal klikken of een verkeerd document doorstuurt naar een klant. In de praktijk gebeurt dit vaker dan je zou verwachten en het kan grote gevolgen voor een organisatie hebben.

Enkele praktijkvoorbeelden van cyberrisico's zijn in één document opgesomd. Klik op de onderstaande downloadknop voor inzage.

Wat kan ik doen aan preventie?

Er zijn verschillende handelingen die je kan uitvoeren om jouw organisatie te beschermen tegen moderne digitale risico's. Namelijk:

Breng je mensen op de hoogte van de risico's en leidt ze op om phishing mails te herkennen, schaf een goede beveiligingsoplossing aan voor je systeem, zorg voor sterke wachtwoorden die regelmatig veranderd moeten worden en maak tenslotte een risicoscan om te ontdekken of jouw organisatie een cyberincident kan voorkomen. 

Cyberverzekeringen zijn hét hulpmiddel tijdens en na een digitaal incident. Zij dekken niet alleen je eigen schade, maar ook schade die door het cyberincident is veroorzaakt bij derden. Verder helpen zij om tijdens een incident de schade te kunnen beheersen en beperken door middel van juridisch advies, forensische ICT diensten, het opzetten van goede communicatie naar derden, het bevriezen van kredieten, etc. 

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dit is helaas niet altijd mogelijk. Graag gaan wij met jou in gesprek of een cyberverzekering wellicht een oplossing kan zijn voor jouw onderneming. 

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

Meer weten over onze "waarom" en waar wij voor staan?

Klik dan hieronder!

Klaar om jouw bedrijf te beschermen tegen cyberrisico's?