Sluiten

Hypotheek meeverhuizen: dit moet je weten!

Heb je verhuisplannen, maar houdt de stijgende hypotheekrente je tegen? Dan biedt het meeverhuizen van je huidige hypotheek wellicht uitkomst. Dit is voordelig als je je hypotheekrente voor een langere tijd hebt vastgezet. Het meeverhuizen van je hypotheekrente noemen we de verhuisregeling of meeneemregeling.

Wanneer is de meeneemregeling of verhuisregeling interessant?

Het meeverhuizen van je hypotheek en de aantrekkelijke voorwaarden kan interessant zijn als de actuele rentes hoger zijn dan de hypotheekrente die je nu betaalt. De rente en de looptijd blijven dan hetzelfde en ook behoud je de resterende rentevastperiode.

Veel geldverstrekkers bieden de meeneemregeling of verhuisregeling tegenwoordig aan. Of jij je hypotheekrente kan meeverhuizen is afhankelijk van jouw geldverstrekker.

Wat zijn de voorwaarden van een meeneemregeling?

Het meeverhuizen van je huidige hypotheek kan niet zomaar. De geldverstrekker ziet de verhuizing namelijk als een nieuwe hypotheekaanvraag en zal opnieuw toetsen of je aan alle voorwaarden van de hypotheek voldoet. Als je inkomen nu bijvoorbeeld lager is, kan het zijn dat je je hypotheek niet kan meeverhuizen.

Heb je je hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie? Dan mag, om je hypotheek onveranderd mee te verhuizen, de woningwaarde van je nieuwe huis niet hoger zijn dan de NHG-grens van €355.000,- (2022).

Je hypotheek meeverhuizen naar een duurder huis

Verhuis je naar een duurdere woning? Dan heb je waarschijnlijk niet genoeg aan het hypotheekbedrag dat je meeverhuist. Je kan dan een tweede hypotheek afsluiten bij dezelfde geldverstrekker zodat je over voldoende geld beschikt om de woning te kopen.

Let op! Als je gebruik maakt van de meeneemregeling of verhuisregeling heb je geen keuze vrijheid in geldverstrekkers voor het afsluiten van een tweede hypotheek.

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

Meer weten over het meeverhuizen van je hypotheek?

Heb je verhuisplannen en ben je benieuwd of jij jouw huidige hypotheekrente kan meeverhuizen? Wij helpen je graag onder het genot van een vrijblijvende kop koffie bij ons op kantoor!